Prins Ben d’n II

 

Prins Ben d'n II

Ben Rayer, bin 5x 11 jaor jónk en sinds 29 december 2022 getrouwd met Peggy de Bock.

Same woeëne weej, met ós hundje in Baolder.

Laevesloup

Miene naam is Ben Rayer, bin 5x 11 jaor jónk en sinds 29 december 2022 getrouwd met Peggy de Bock.

Same woeëne weej, met ós hundje in Baolder.

Ik bin gebaore op Kloeësterstraot 6 in ’t pand van fotograaf Jos Koopal en heb daonao 20 jaor op Kloeësterstraot 4 gewoeënd. Ik bin begós op de kleuterschoeël in de Graaf van Loeënstraot, wao ik vruueger ouk met de kinder oet de buurt gaer deej voetballe en softballe.

Ik ging vervolges naor de Titus Brandsma schoeël en daonao naor ’t Blariacumcollege.

Nao 1 jaor in Boxtel op ’t St. Lucas reclame en etalere te hebbe gezaete, woel ik gaon werke. Ik wis nog neet good waat ik later woel waere: schilder, fotograaf, verkouper meziek of sportkleiding.

 

Oetintelik bin ik met mien vader mei gaon schildere, maar det waas slechs van korte duur. Daonao bin ik beej de HAVAM begós as orderpicker, verkouper en inkouper. In 1999 bin ik as intercedent beej START Uitzendbureau begós en dao heb ik mich in 2003 gedetacheerd as P&O adviseur beej de Politie Limburg-Noord. Óndertösse had ik mien MBO en HBO P&O gehaold in Sittard en woel heej ouk vaerder in. Beej de Pliessie heb ik as P&O adviseur gewerk beej de korpsleiding en de recherche.

Daonao bin ik beleidsmedewerker gewaes, maar wie d’r ‘n Pliessie Nederland kwaam, waas neet bekind wao ik terech zoel kómme. Ik heb toen gesolliciteerd beej de Veiligheidsregio Limburg-Noord als P&O adviseur en bin oetintelik beej de aafdeiling Crisisbeheersing as Opleidingscoördinator en Adviseur Crisisbeheersing gaon werke. As d’r ‘n crisis is, heb ik nog ’n funktie, namelik wies 2023 as Hoofd Informatie en vanaaf 2023 as Algemein Commandant Geneeskundige Zorg.

 

In miene vreje tied bin ik as vreejwilliger actief beej VG de Wortelepin as Sirremoniemeister en Bestuurslid. Ik bin in 1986 begós beej de Technische Kemissie en daonao in 1998 beej de Raod van 11. Beej Voetbalclub SVB bin ik leider, trainer en lid van de aktiviteitekemissie gewaes.  Vanaaf 2011, 12 jaor Jeugdveurzitter en bestuurslid gewaes. Sinds veurig seizoen bin ik op de achtergrónd bezig. Ouk bin ik 11 jaor lid gewaes van Stichting Comité Kinderfeesten Venlo en bin ik vreejwilliger gewaes beej VenloStormt.

Ouk zet ik mich gaer in veur ’t goje doel: 4x meigedoon met de Bike Buddy Challenge veur ’t goje doel (o.a. Spieren voor Spieren en MA Run), ’n aantal kiere voedsel ingezameld veur de Voedselbank en met Vrindegroep ’t Mót Neet Gekker Waere ’t verzörge van ’n Vastelaoveszitting veur de minse van de Zörggroep.

Vaerdere hobby’s zien kaarte beej de Gamblers (al sinds de schoeëltied op ’t Blariacumcollege met adjudant Hans)

Kaoke beej Kaokklup de Scholk met ’n aantal Ald-Raodsleje (Rien, Leonard, Robert en Bas)

Same met miene vrind John al waat jaor meiloupe in de Venloup.

Daonaeve doon ik gaer wandele (met Saartje ózze hond) en fietse met mien vrouw Peggy en genete weej van vakanties en oetstepkes met lekker aete en ’n glaeske wien. Tiedes de meivakantie gaon ik dan same fietse met mien schoeënbroor en adjudant Marcel)

 

In ‘t Vastelaovesverleje vuuel optochte meigeloupe met Vrindeklup de Pongelbokse en Neet op Wintersport. Vanaaf ’t jaor det ik Sirremoniemeister woort, heb ik de Optoch meuge äöpene in ’n koets en ouk meuge aafsloete met ’t Groeët Gezelschap van de Wortelepin. Waas de enige dae dan 2x met de optoch mei móch doon.

 

Dit jaor meug ik nao ‘ne lange wachtied (door Corona) as Prins Ben II same met mien Adjudante Marcel en Hans ’t trio van 2023 van V.G. de Wortelepin vorme en meuge weej d’n Bliërickse Vastelaovend veur gaon.

Vastelaovend Same!

Adjudant Marcel

 

Adjudant Marcel

Veurnaam: Marcel
Achternaam: Koppers
Geboortedatum: 16-03-1965
Getrouwd met Hilde Rayer
Pap van Dion

Laevesloup

Vastelaoveservaring

  • Mierdere Vastelaovesoptochte geloupe met vrindegroep  “Neet op Wintersport”
  • Mien vruike Hilde is al 14 jaor lid van de jeugkemissie, dus ouk genne onbekende
  • Names Seacon as Golde Gaever aktiviteite bezeuke beej de Wortelepin
  • Al jaorelang ‘t Swaree en Hierezitting bezeuke met vrinde 

 

Laevesverhaol

Miene naam is Marcel Koppers, gebaore op 16 Maart 1965. 

Zoon van Mientje en Theike Koppers-Stikkelbroeck, breurke van Noor en groeëte broor van Bram. 

Gebaore en getoge in Tegele en met 10 jaor verhoes nao Bliërick. 

 

Begós in Tegele op de kleuterschoeël, daonao 4 klasse op de Aloysiusschoeël en de letste 2 jaor op de Lidwinaschoeël in Bliërick vertoef. Daonao de Maasveldmavo bezóch en heb toen mien schoeëlcarriere tot een good ind gebracht.

Nao de schoeëltied en 1 jaor deensplich bin ik aan de grens begós as declarant. Op dit moment zit ik al 38 jaor in de transportwereld waovan mier as 14 jaor beej Seacon Logistics. Iers as Operation Manager en now as Inside Sales Specialis. 

 

Wie weej in Bliërick zien gaon woeëne bin ik lid gewaore van voetbalvereiniging SVB en heb dao 
ouk de Hoeëgheid en Adjudant 2 , Hans, liere kinne.
Same zien weej jeugleider gewaes, det ware golde jaore.
As speuler heb ik mien 25 jäörig jubileum volgehaold.
In daen tied deej ik ouk gaer wielrenne en heb toen met vrinde o.a. Limburgs moeëiste en neet te vergaete vanoet ’t Anker de Lenterit gefietst. 
Sinds inkele jaore bin ik lid van Puur Spanje en heb ik gezamelik Ride For the Roses en Amstel Gold Race gefietst.

Op de reünie van ‘t Blariacum College kwaam ik Hilde weer taege, toevallig ouk ‘t zuske van d’n Hoeëgheid. Hilde waas veur mich gen ónbekinde, in d’n tied det ik iddere zondaag op ‘t voetbalveld staond, same met Adjudant 2, waas Hilde actief beej ‘t dameselftal en genote weej met ós dreej van ‘n drenkske en hepke tot de kantine sloot.

Weej zien same gaon woeëne op de Ottostraot in Bliërick en dao woene weej nog steeds.
Ondertösse is ózze zoon ‘t hoes oet. 

Al jaore gaon ik in ‘t veurjaor wielrenne op Mallorca, de letste jaore same met d’n Hoeëgheid. 

Ouk bin ik same met Adjudant 2 jaorelang lid gewaes van vrinde zaalvoetbalteam “ Luij Knäök”  en deje weej ós bes um elke zaoterdaag in de sporthal van Baolder ‘t netje te laote trille.
Hardloupe daon ik met mien vruike. Same hebbe weej al inkele kiere de Venloup en de Marathon van Rotterdam geloupe.
Regelmaotig staon ik met ózze zoon Dion in Baolder op de baan veur ‘n pötje golf.

Bin samen met de Hoeëgheid en Adjudant 2 lid van vrindeclub de “Pôngelbôkse” 

 

Al jaore doon ik op dinsdaagaovend rikke met Frank, Herman en Maurice.
Samen gaon weej um de 2 jaor naor ‘t boeteland. 

 

Op dit moment bestaej ik miene vreje tied samen met mien vruike Hilde aan wiekendjes weg en vakanties in Spanje.
Terrasjes pakke en oetaete met ózze zoon Dion en zien vriendin Keely daon weej ouk gaer.
Aafgeloupe oktober zien weej met 15 vrinde en vriendinne naor Puglia  gewaes, wao weej hebbe genaote van de moeëje umgaeving Brindisi, Lecce en Alberobello.
Haopelik kinne weej det nog lang same doon. ‘t Volgende oetstepke steit al op ‘t programma. 

Met dees vrinde en vriendinne  viere weej altied Vastelaovend en kieke weej al jaore onder ‘t genot van ‘n hepke en drenkske same de optocht beej Ald Prins Marcel II en zien vruike Lilian op de Ruysstraot.

Ik kiek d’r nao oet um same met d’n Hoeëgheid en Adjudant 2 dit jaor d’n Bliërickse Vastelaovend  veur te meuge gaon onder ‘t motto “Weej gaon los!” en det zulle weej zeker doon

 

 

“ Vastelaovend same” 

 

Marcel

Adjudant Hans

 

Adjudant Hans

Veurnaam: Hans
Achternaam: Vullings
Geboortedatum: 25 november 1967
Woeënt same met vriendin Nicole
Pap van Wesley en Sydney

Laevesloup

Vastelaoveservaring

  • Meigeloupe met Gaer Gedaon in de optocht
  • Vrindegroep de Pongelbokse (gebouwd en meigeloupe , groep met wagen) Groeëte Blierickse Optoch 
  • Altied aanwezig beej de Hierezitting en Swaree
  • Trouwe helper van de activiteiten commissie beej ‘t aafbraeke nao ‘t Swaree

Miene naam is Hans Vullings, gebaore op 25 november 1967 op de Graaf van Loeënstraot. Ik bin aafgeloupe jaor, 5 x 11 jaor gewaore.  Ik bin de zoon van Toon en Jet Vullings – Gielens (Leuns knolke en …). Ze zien in Blierick kómme woeëne toen ze getrouwd zien en Pap beej de Maasvallei (melkfabriek in Bliërick ging werken). ‘t Hoes wao ik gebaore bin steit d’r nog. De melkfabriek al hiel lang neet mier. Iers haet dao nog Canjels meubelen gelaege now zien d’r wuuninge gebouwd.

Ik heb 2 zuskes (zussen). Liesbeth (maart 1962) en Dorrie (november 1966). Dorrie woeënt nog in Bliërick, taege euver ós Mam. Pap is 3 jaor geleje, op 9 december 2019 gestorve. Hae kin dit fees helaas neet mier meimake, maar ik bin d’r zeker van det hae ‘n uigske in ‘t zeil hilt dao baove. Pap (d’n man met ‘t jagershudje) zal trots zien en viert dao baove met ós mei. Liesbeth woeënt in ‘t Ven en woeënt dus ouk nog doeën beej. Weej zien ‘n hechte familie.

Ik heb mien hiele laeve in Bliërick gewoeënt. In de 1e Graaf van Loeënstraot. In die straot loog ouk de kleuterschoeël. De Titus Brandsma. Vanaaf de 1e klas (now groep 3) gings ze dan naor de groeëtere schoeël, det is wao noow de Action leet. Op de liegere schoeël zoot ik in klas 4 / 5 beej Hoeëgheid Ben in de klas. Weej speulde vuuel op ‘t Lambertusplein en voetbalde ouk vuuel op de speulplaats van de kleuterschoeël (bankvoetbal). Nao de liegere schoeël ging ik nao ‘t Blariacumcollege. En van dao oet bin ik applicatiebeheer en óntwikkeling gaon doon in Venray.

Toen ik klaor waas met schoeël kós ik direk aan de slaag beej Gerlach. Aan de grens (E3) zóchte ze ‘nne systeembeheerder. Ik heb dao met vuuel plezeer gewerk, zelfs nog naodet de grens heej al aope ging. Gerlach zoot ouk qua grensexpeditie aan de Duits-Tjechische en Duits-Poolse grens. Dao heb ik nog de typemachines door computers en printers meuge vervange. Nao 7 jaor Gerlach bin ik euvergestap nao de gemeinte. Van 1994 tot 2001 beej de gemeinte Tegelen en daonao (nao de herindeiling) de gemeinte Venlo. Inmiddels al mier as 25 jaor ambtenaar in mierdere functies. Van systeembeheerder, applicatiebeheerder, clusterleider en noow als management adviseur informatievoorziening. Met vuuel plezeer loup ik iddere daag nao mien werk.

Vastelaovend vier ik al van kleins aaf aan. De optocht kwaam toen nog beej os door de straot. Samen met Ben d’n Hoeëgheid lepe weej al vruug mei in de optocht met Gaer Gedaon. De vader van Fred (dae kin ik al vanaaf de kleuterschoeël) speulde beej Gaer Gedaon en die lepe mei in de optoch. Pekskes woorte gemak (door mien Mam) en we woorte geschminck en hup d’n optocht in. Nao inkele jaore Gaer Gedaon kwaam ‘t idee um zelf als vrindegroep mei te loupe in d’n optoch. D’n ierste kier met paerd en wagen as Zigeuners. Daonao hebbe weej jaorelang ‘ne wagen gebouwd op ‘ne alde SRV wagen. Dae door Henri ziene Pap aan de praot gehalde woort. Tot vriedaag en dök ouk nog op de zaoterdaag veur d’n optocht ware weej nog bezig. Maar wat hebbe we vuuel lol gehad met bouwe, plekke en verve.

In Bliërick ginge weej op zaoterdaag nao ‘t hermeniebal, op zondaag lepe weej d’n optoch en eindigde we dök beej de Witte. Dinsdaag heb ik met mien kinder (Wesley en Sydney) ouk nog dök mei gedaon met kloonstrekke. Same met Hilde (de vrouw van Marcel) en Dion eure zoon dae weer in dezelfde vrindegroep zit as Wesley. ‘t Geit gewoeën door.  ‘t Virus van de vastelaovend hebben weej wal euvergebrach. Mei loupe in d’n optocht doon zeej (nog) neet.

Swaree en de hierezitting slaon ik noeëts euver. En dök is ‘t zoeë det ik miene jas mekkelik kin vinde as ik nao hoes toe gaon. D’n daag nao de Swaree braek ik al jaore (25 jaor?) same met Fred en Marc mei aaf. Dan helpe weej de TK van de WP altied ‘n hendje mei.

 

Vanaaf mien 8e voetbal ik beej SVB. Ierder kós toen nog neet. Pap had vruuger altied gekeep in Leunen en ik woel eigelik niks leever dan keepe. Weej voetbalde toen met de 8 jaor al op ‘t groeëte veld en aangezeen ik ‘n hiel klein menke waas en nog bin, waas die goal vuuel te groeët veur mich. Ik bin dan ouk gaon voetballe. Als rechtsback heb ik de jeugdteams doorloupe. Gen groeët talent, maar wal fanatiek en met vuuel plezeer. Ik voetbal nog steeds beej de veterane van SVB. En jao, ouk noow is de 3e helft nog steeds hiel belangriek. Maar ouk ‘s morgens in ‘t lokaal waas ‘t altied lache, als ze dan de verhaole van iedderein huurs van de aovend d’r veur. Beej SVB bin ik ouk jaore jeugdleider gewaes, jao same met adjudant Marcel en d’n hoeëgheid Ben. Hiele moeëje herinneringe. Met sommige van die voetballertjes van toen voetbal ik now beej de veterane (Boy en Ruud).

 

Vanaaf de 14 jaor zien we (Marc, Fred, Ben, Peter, Henri en ik) begós met kaarte. Neet vanaaf ‘t prille begin in dees samenstelling, maar wal al dae tied op de vriedaagaovend. Iddere vriedaag beej emes anders thoeës, deje weej dan rikke. Det doon we nog steeds. Henri hilt nog steeds de pieke beej en Marc mak nog altied ‘t schema. Boete ‘t kaarte zeen we ós natuurlik ouk en ouk zeej zien lid of lid gewaes van de Pongelbokse.

Voetballe deej ik neet allein op ‘t veld. Marcel voetbalde beej Lui Knuik en vroog mich of ik neet veur vas beej eur team wilde kómme. Det vond ik direk kei leuk. Ik deej al dökker mei en stond ouk wal ens, as Maurice de vaste kieper, geblesseerd waas in de gaol. Iddere zaoterdaag kwame we beejein beej Bart (ald adjudant) en voetbalde dan in Baolder in de zaal.

 

Ik woeën now same met miene zoon (Wesley 24 jaor) in Venlo. Sydney (20 jaor) woeënt in Bliërick beej zien mam. Same met mien vriendin Nicole heb ik ‘t hiel fijn. Nicole haet 4 dochters en woeënt ouk in Venlo. In totaal dus vief meide en eine jong. We doon en zien vuuel same, make vuuel lol en wae wet wat de toekoms nog allemaol brink.